Sunday, January 24, 2010

Oat & Raisin Cookies

Voordat de mannen morgen weer komen om de keuken verder te monteren, heb ik even mijn oude oven weer aangesloten om een speltbrood te bakken en wat koekjes te maken want de koekjestrommel is leeg.

Before the men come back tomorrow to finish installing the kitchen, I connected my old stove to bake a spelt bread and some cookies because my cookie jar is empty.



Ik heb havermout en rozijnen koekjes gemaakt. Dit recept komt uit het boekje "Baking" van Emma Patmore.
Het is iets aangepast.

Oat & Raisin Cookies



  • 100 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 350 gram havermout (geen havervlokken)
  • 125 gram rozijnen
  • 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Bakblik invetten.
In een grote kom boter en suiker romig kloppen.
Eieren toevoegen en mixen.
Bloem en bakpoeder boven het mengsel zeven. Mix goed.
Voeg de havermout, sesamzaadjes toe en mix weer goed.


Doe een volle lepel (ik heb kinderlepel gebruikt) van het mengsel op de bakplaat en maak het wat plat met de bolle kant van een lepel.


Bak in een voorverwarmde oven van 180º C ± 15 minuten
Laat ze nog heel even liggen en leg ze dan op een rooster om af te koelen.


I made Oat & Raisin Cookies. This recipe is from Emma Patmore's book  "Baking".  I adjusted it slightly.

Oat & Raisin Cookies
  • 100 g butter
  • 3/4 cup caster sugar
  • 2 eggs, beaten
  • 100 g all-purpose flour
  • 1 tsp baking powder
  • 2 cups porridige oats
  • 3/4 cup raisins
  • 4 tbsp sesame seeds
Lightly grease baking trays.
In a large mixing bowl, cream together the butter and sugar until light and fluffy.
Add the beaten eggs and beat until wll combined.
Sieve the flour and baking powder into the mixture. Mix well.
Place spoonfuls of the mixture on the prepared baking trays and flatten them slightly with the back of a spoon.
Bake in a preheated oven, 350º F for ± 15 minutes.
Leave the cookies to cool slightly on the baking trays.
Transfer the cookies to a wire rack and leave to cool.

1 comment:

  1. We can't have an empty cookie jar.....especially grandmas!

    ReplyDelete